Múzeumi vitrin a műtárgyak megfelelő elhelyezésére

Múzeumi vitrin a műtárgyak megfelelő elhelyezésére

Mi a közös egy múzeum és egy raktárhelyiség tároló berendezésében? A megalkuvás nélküli minőség, ami a fontos tárgyak védelmét szolgálja.

Egy múzeum esetében meghatározó szempont a megfelelő tárolás annak érdekében, hogy a műtárgyak kellő biztonságban lehessenek. Fontos továbbá, hogy a múzeumi vitrin ne csupán szerkezetileg, de esztétikailag is illeszkedjen a belső enteriőrhöz.

A praktikusság és a könnyű variálhatóság ma már minden múzeumi vitrin esetében adott, így változatos módon alakítható ki az igényeknek megfelelő rendszer. Polcok és szekrények, illetve képfüggesztő rendszerek is segítik a múzeumok munkáját.

A múzeumi vitrin belsejében, a beépített led világítással ellátott üveg és a speciális kialakítás jóvoltából minden egyes kiállított műtárgy a lehető legideálisabb fényviszonyok között válik láthatóvá. A nagy teherbírású elemek, a precízen ragasztott üvegek a látogatók, valamint a műtárgyak épségét egyaránt őrzik. Egy múzeumi vitrin amellett, hogy könnyen átlátható kell legyen, meg kell feleljen a könnyű átrendezhetőség szempontjainak is, hiszen egy-egy tárlat igényelheti a térbeli frissítést.

A raktári állványrendszerek magas terhelhetőséggel rendelkeznek amellett, hogy sokáig kiállják az idő próbáját. Az átláthatóság és a könnyű kezelhetőség elengedhetetlen vonások egy raktári állvány esetében, hiszen ezek nélkül jelentősen megnehezülne a munkavégzés.

A Salgó polcrendszer bárhol jó szolgálatot tesz, legyen szó irodaépületekről, garázsokról vagy raktárhelyiségekről. Úgy lett tervezve, hogy az állványrendszer szabvány elemeit bármikor lehessen cserélni, illetve igény esetén bővíteni. Minden profil, kiegészítő vagy csavar az egyszerűségnek és a praktikumnak kedvez és minden elemnek megvan a maga feladata. A Salgó saroklemez többek között a polcrendszer stabilitásért felel, a polcosztó a szakosított tárolásért, a mágneses címketartóval pedig még inkább átláthatóvá tehetjük a raktározást. Mindez csupán három elem, az alapállványokon túl bármilyen egyedi szerkezetet létrehozhatunk a további rendszerelemek kitűnő variálhatósága révén.