Merjük-e használt sarokkanapé vásárlásra adni a fejünket?

Merjük-e használt sarokkanapé vásárlásra adni a fejünket?

Ha sarokkanapé vásárlásán gondolkodunk és már szétnéztünk a piacon, akkor biztosan szembesültünk azzal, hogy bizony egy sarokkanapé kifejezetten drága mulatság manapság. Amikor bútor vásárlás előtt állunk hajlamosak vagyunk csak az új, modern dolgokban gondolkodni, pedig sarokkanapé, fotel, franciaágy sőt még akár matrac is kapható használt áruk között. A használt bútorok, például a használt sarokülő kanapé egy okos döntés, tekintve, hogy a sarokkanapé kínálja a legjobb ár-érték arányt az összes kanapétípus közül.

Egy sarokkanapé szépen kitölti a nappali terét és több is rajta az ülőhely. A használt bútor vásárlás nyilvánvalóan azt jelenti, hogy sok pénzt takaríthatunk meg. Használt bútort lehet vásárolni klüönböző weboldalakon valamint erre specializálódott áruházakban is. Ha internetes vásárlás mellett döntünk, akkor a vásárlás előtti személyes megtekintésben is megegyezni, hogy biztosan meggyőződjünk arról, hogy tetszik-e a megvásárolandó bútor és az előzetesen megígérttel azonos a minősége.

Fontos továbbá megjegyezni, hogy legtöbbször a használt bútorok szállítását nekünk kell megszerveznünk, hiszen aki használt kanapét ad el, az nem fogja házhoz szállíttatni. Ez azt jelenti, hogy vagy teherautót kell bérelnünk, vagy esetleg teherautót kell használnunk, hogy haza tudjuk vinni az új bútort. Ez időbe és pénzbe kerül, ami technikailag megnöveli a használt kanapé vásárlásának költségeit. Ha használt bútor vásárlása mellett döntünk, akkor általában fontos, hogy minél közelebb találjuk meg a következő kanapé, fotel vagy francia ágy darabot.

Ha nem vagyunk azonban elég figyelmesek, akkor könnyen lehet, hogy csak otthon jövünk rá, hogy a megvásárolt bútor nem éri meg az árát. Hiszen nem tudjuk, mit élt át egy használt sarokkanapé az eredeti otthonában. Lehet, hogy jól néz ki egy online hirdetésben, de ha közelebbről megvizsgáljuk, sok foltot és kiömlést fedezhetünk fel. Ha a korábbi tulajdonosoknak volt házi kedvencük, például macska vagy kutya, akkor gondolnunk kell a kanapé anyagába kerülő allergénekre, ha bárki allergiás otthon. A régi kanapéknak egyes esetekben állott szaga is lehet, ezért vásárlás után javasolt egy alapos tisztítás.

Amikor egy kanapé kerete eltörik, az általában a kanapé életének a végét jelenti. De nagyon gyakori, hogy a használt kanapékat árusító emberek egy ezermestert kérnek, hogy ideiglenes ácsmunkával megjavítsa a törött kanapéikat, hogy aztán gyorsan eladásra kínálják. Sokszor még akkor is ha vásárlás előtt alaposan átvizsgáljuk a kanapét, vagy akár csak megpróbálunk ráülni, úgy tűnhet, hogy az rendben van. Miután hazavittük, elkezdtük használni minden nap, egyszer csak egy nagy pukkanást vagy csikorgást hallunk majd, és onnantól búcsút mondhatunk a kanapénak és a pénzünknek is, hiszen használt kanapé vásárlásakor nincsen garancia vagy pénz visszatérítés.