Profi autószerviz – műszakilag magasan képzett szakemberek

Profi autószerviz - műszakilag magasan képzett szakemberek

Autónk rendszeres szervizelést igényel. A mozgó alkatrészek kopása rendeltetésszerű használat esetén is hamar bekövetezhet, így a biztonságos közlekedés érdekében nem árt legalább évente egyszer elvinni a járművet egy teljes átvizsgálásra. Emiatt – és mert bármikor történhet olyan kár, ami azonnali problémamegoldást igényel – nem árt, ha már az autó vásárlással egyidőben keressünk egy olyan szolgáltatót, akihez hosszú távon fordulhatunk.

Egy profi autoszerviz mindig tájékoztatást ad a várható költségekről, a javítás menetéről, és természetesen kizárólag alapos próba után adja át számunkra a járművet. Egy egyszerű olajcserét is érdemes olyannal elvégeztetni, aki szakszerűen áll a folyamathoz, és aki egyúttal az olajszűrő cseréjét is elvégzi. A szűrő ugyanis tartalmazhat fáradt olajat, valamint sok egyéb szennyeződés is előfordulhat benne. A hordalékok miatt az olaj végül nem jut el mindenhova és emiatt nem lesz megfelelő a kenése.

A fékbetét különösebb karbantartást nem igényel, de erősen javasolt a a fékbetét csere, ha a fékbetét vastagsága a minimális 3 mm alá csökken. Egy megfelelő célszerszámokkal felszerelt autószerviz könnyedén megoldja a problémát.

A fékfolyadék ellenőrzése biztonsági okokból minden évben indokolt, ezt díjmentesen elvégzik nekünk az autoszerviz szakemberei. A ritkán végzett fékfolyadék csere nem csupán balesetveszélyes, de a szerelést is megnehezíti: a fékmunkahengereken elhelyezkedő légtelenítő csavarokat nem lehet kellőképpen meglazítani, ami elkerülhetetlenné teszi a fékmunkahenger cseréjét a fékfolyadék csere során.

A belvárosban történő közlekedés, a dugókban tapasztalható araszolgatás sajnos nem kedvez a kuplung élettartamának sem. Az autoszerviz szakemberei által elvégzett kuplung csere három alkatrész leváltását hozza magával: kuplung szerkezet, tárcsa és kinyomócsapágy. Cseréje a váltó levételével történik. Spórolnunk egyik alkatrészen sem érdemes, mivel meglehet, hogy valamelyik kopott alkatrész nem bírja ki a következő cseréig a használatot.

Autószerviz Budapest több pontján is elérhető, ajánlott valóban profi és lellkiismeretes csapatra bíznunk a legegyszerűbb munkálatokat is. Egy ilyen autoszerviz a műszaki vizsga felkészítés vonatkozásában is a segítségünkre lesz, valamint a profiljába tartozik a 3D-s műszerrel történő futómű állítás is. Járművünk így biztosan megfelelő tapadóképességgel fut majd a sík felületeken.