HACCP tanúsítvány hiteles és hozzáértő szakemberektől

HACCP tanúsítvány hiteles és hozzáértő szakemberektől

Egy étterem vagy egy élelmiszerbolt nyitása tetemes teendővel jár együtt, komoly üzleti tervet igényel és minden tekintetben alapos felkészülést. A megfelelő engedélyek beszerzésére nagy gondot kell fordítanunk, hiszen kizárólag az kap zöld utat, aki az összes előírt kritériumnak eleget tesz. Ebbe beletartozik többek között a dokumentáció elkészítése, vagy a berendezésre, illetve a technológiára vonatkozó összes jogszabály betartása.

Amint megtaláltuk az ideális helyszínt, ahol helyet kap az általunk üzemeltetni kívánt projekt, célszerű felkeresnünk egy olyan szakembert, aki segít nekünk elrendezni minden szempontot, ami a haccp irányelveit érinti.

Sokan esnek abba a hibába, hogy csupán akkor lépnek ezen a téren, ha már a hatóság figyelmezteti őket a mulasztásra. Rengeteg kiadást megspórolhatunk azáltal, ha komolyan vesszük az élelmiszerbiztonsági szabályokat és időben eleget teszünk a haccp tanúsítvány elrendezésének.

A HACCP a technológiai leíráson túl érinti az áru- és személyforgalom szabályozását, valamint az általunk kiválasztott épületre vagy helyiségre vonatkozó érintésvédelmi szabályzat, illetve a tűz- és munkavédelmi szabályzat dokumentumait.

Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy kire bízzuk a haccp dokumentáció elkészítését és az egyéb ezzel járó kötelezettségeket. Magas fokú hozzáértésre és megfelelő képesítésre van szükség ahhoz, hogy valaki felkészíthessen minket az esetleges hatósági ellenőrzésekre. A megbízható szakmai kézből kiadott tanúsítvány összeállítására mindenkor a HACCP alapelvei az irányadóak.

A szolgáltatás segít feltárni az összes olyan szempontot, ami egészségügyi kockázatot jelenthet. Így elejét vehetjük a hiányosságoknak, hiszen időben megtudjuk, miről kell egészen pontosan gondoskodnunk. A tanúsítvány alapját a Magyar Élelmiszerkönyv követelményei biztosítják, ezért az elkészített haccp 100%-ban megfelel a Magyarországon érvényben lévő jogszabályoknak.

Azáltal, hogy mindennek eleget teszünk, nyugodtan koncentrálhatunk a nyitással kapcsolatos egyéb teendőkre, nem kell attól tartanunk, hogy bármiben hibát vétünk majd az előkészületek során.