Zanzibár vagy Mexikó utazás – melyik éri meg jobban

Zanzibár vagy Mexikó utazás - melyik éri meg jobban

Hasonló természeti adottságokkal rendelkező nyaralóhelyek kapcsán joggal merül fel a kérdés, hová érdemes inkább utazni. Egy Mexikó utazás milyen szempontok alapján mérhető össze egy Zanzibár utazás adta élményekkel? Válaszokat nem tudunk adni, de szempontokat egészen biztosan.

Ár tekintetében a Zanzibár és a Mexikó utazás hasonló kategóriában található. A konkrét út ára nyilván függ a szállodától és az időszaktól, de ez mindkét helyszínre igaz. A repülőjegy ára Zanzibár esetében valamivel kevesebb, miként az utazás is általában 2-3 órával rövidebb. A különbség jelentősebb Mexikó esetében, ha nem Cancúnban, hanem Tulumban vagy Playa del Carmen valamelyik szállodájában van szállásunk. A zanzibári repülőtér egy olyan sziget közepén van, aminek hossza kb. 80 kilométer, belföldi transzfer, utazás Zanzibár esetében gyakorlatilag nincs.

A Mexikó utazás eltérő jellegű hoteleket kínál, mint a zanzibári. Általában nagyobb, több emeletes, városias jelleget adó szállodákat kell elképzelni, amik végigkövetik és meghatározzák a tengerpart látképét. Cancún élettel teli, pezsgő éjszakai életű város. A zanzibári szállás jellemzően kisebb léptékű, nyugodtabb, csendesebb. A resort kapuját elhagyva gyakorlatilag egy afrikai faluba jutunk, ahol nincs különösebben semmi. Mindkét helyszínen elsőosztályú vendéglátásban részesülhetünk, a szolgáltatás színvonalára egyik helyen sem lesz panaszunk. Mexikó jobb módú ország, mint Tanzánia. Mindkét helyszín biztonságos, de az életszínvonal még akkor is jelentősen eltérő, ha tudjuk, hogy Mexikó sem gazdag.

A nyaralás kiegészítő programjai is különböznek. Cancún esetében esőerdei kalandok, maja romvárosok, koloniális jellegű nagyobb települések felkeresése, vidámparkok, szórakozóhelyek, búvárkodás jelenthetik a kiegészítő programokat. Sokfajta és változatos lehetőség van belátható távolságon belül minden korosztály számára. Zanzibár jóval korlátozottabb lehetőségeket kínál: egy történelmi kisvárost, fűszerültetvényeket, búvárkodást és hajókirándulásokat. Cancún szórakoztatni és lenyűgözni szeretne minket, Zanzibár kikapcsolni, ahol az az élmény, hogy nem kell csinálni semmit az élet élvezésén kívül.